Suvine nahahooldus

Suvine nahahooldus
05.05.2020 Bellapierre

Suvi on peagi käes ja kuumad päikesepaistelised ilmad ei ole enam kaugel. Just õige aeg enne saabuvat suve oma nahk selleks ette valmistada.
Naha eest õigesti hoolitsedes säilib see kauni, värske ja nooruslikuna. Seetõttu on ülimalt oluline kasutada oma nahal ainult kvaliteetseid tooteid ning võimaluse korral alati eelistada orgaanilist ja looduslikku.

Esimese sammuna peale väsitavat talve on koorimine lihtne viis, kuidas oma nahk värskusest särama panna. Koorimisega aitad eemaldada surnud naharakud, ergutada naha uuenemisprotsessi ja vabaneda sinna kogunenud rasust ja mustusest. Naha koorimine kirgastab jumet, aitab aeglustada kortsude teket ja silub neid, kiirendab naha uuenemist ning ühtlustab nahatooni ja vähendab pigmendilaike. Lisaks sellele tõhustab ilu- ja hooldustoodete imendumist ja toimet.

Suvised päikesekiired ja liigne UV-kiirgus võivad põhjustada tõsiseid terviseprobleeme – enneaegne vananemine, kortsud, nahakahjustused ja isegi nahavähk. Oluline on kasutada kreemi, mis on piisavalt tugev just arvestades sinu nahatüüpi. Heleda naha puhul peaks kandma päiksekreemi, mille kaitsefaktor on vähemalt SPF15.

Päikesekaitse on näonahale palju tähtsam kui osatakse arvata ja tihti ei pöörata sellele väga tähelepanu. Mõeldakse, et ei olda piisavalt päikese käes ja mitme kreemi peale kandmine võib tunduda tüütu. Seetõttu on hea idee kasutada näiteks BB-kreeme, mis samal ajal ühtlustavad jumet, niisutavad ja kaitsevad ka päikese kahjuliku mõju eest. Peale BB-kreemide on veel palju muid jumestustooteid, mis sisaldavad endas SPF kaitset ja lasevad samal ajal nahal ka hingata. Näiteks Bellapierre mineraalkosmeetika pakub looduslikku päikesekaitset alates 15 SPF ja on samal ajal ka veekindel.
Eelkõige ennetab korralik päikesekaitsekreem pigmendilaikude ja kortsude teket. Päikesekaitsefaktoriga kreeme peale määrides tuleks silmas pidada ka riietust ja vajadusel sisse määrida ka õlad ja käed.

Veel üks trikk enda kaitsmiseks päikese eest on kanda kreemi peale vähemalt 20-30 minutit enne seda, kui oma keha päiksekiirtele näitad.
Oluline on oma nahka kaitsta ka pilvise ilmaga kuna päikesekiired ja kahjulik UV-kiirgus tungivad väga kergesti läbi pilvede. Seega on oluline kanda päikesekreemi ka siis, kui sa ei tunne oma nahal otsest päikesevalgust.

Kaunist suveootust ja hoolitsege oma naha eest!

Comments (0)

Leave a reply